Nők, idefigyeljetek!

Sokatokkal találkozom az utcán, sokan sokfélék vagyunk. Van barna hajú, szőke hajú, kék szemű, barna szemű, festett vagy természetes, göndör vagy szögegyenes, raszta, telt, lapos, piszkafa, gömbölyded, nagylábú, kislábú, hosszú lábú, tömzsi, szúrós, puha, vagyis mindenféle nő.

De nemcsak az alak különbözik, hanem az ízlés is. Bőrkabát, vászonkabát,  póló vagy ing, szoknya vagy nadrág, hosszú vagy rövid, sötét vagy világos, bő vagy szűk, tarkabaraka, egyszínű, mintás, kockás, pöttyös, csíkos, csipkés, átlátszó, és ebből is hajjaj mennyi van még.

És mindez így is van rendjén. Mindenki igazítsa a stílusát az alakjához, és úgy, hogy ő jól érezze magát.

De egy dolog mégis kikívánkozik belőlem, ahogy nézlek titeket az utcán. Egy nő komolytalan, amikor koptatott vagy szakadt farmerban jár. Gyerekes. Kamaszos. Komolytalan. Láttál már orvost, bankárt, ügyintézőt, politikust szakadt nadrágban. Ők nem játsszák azt, hogy szegények. Te pedig még ki is adsz 10-20 ezret, hogy legyen egy vásott nadrágod. Magas pozícióban dolgozó emberek nem vesznek fel lyukacsos farmert. Ingben, nyakkendőben, zakóban, kosztümben, vasalt vagy vászonnadrágban járnak. Nem a lyukkal a farmeron akarnak feltűnni, mert fel tudnak tűnni mással. Valamit már letettek az asztalra.

Egy nő legyen komoly. Legyen ízléses. Legyen titokzatos. Ha feltűnő akarsz lenni, tűnj fel, de ne ilyen gyerekesen, mint ahogy a kamasz csinálja: "Most aztán pukkadjatok meg, polgárok! Akkor is kékre festetem a hajam!" Felnőttszemmel ez... ciki.

Tegyél egy jó sminket! Elárulom, hogy minél láthatatlanabb, annál vonzóbb. Azért, mert mindenki érzi, hogy ez nem a megszokott arc, de mégsem tudja megmondani, hogy miért. Míg a vastag fekete tus még a férfiaknak is szembetűnik. Egy férfit úgy kell elcsábítani, hogy észre se vegye.

Lakkozd ki kékkel a körmöd, ha kék a ruhád. De legyen igényes. Ne a 200 Ft-os kínai, csillámlós körömlakkal.

Legyél igényes rocker. Nekem mindig is tetszett a fekete szín, szerintem nagyon jól lehet variálni. Arról nem is beszélve, hogy slankít. Ha már acélbetkós, akkor pucold ki.

Nem kell miniszoknya, ha rövid és vastag a combod. Fogadd el, hogy te nem vehetsz fel akármit, még akkor se ha az a divat. Elárulom, hogy a magas, vékonyak sem vehetnek fel akármit. Mégis mindenki őket irigyli, nem tudom, miért. Nekem is ugyanolyan nehéz ruhát találni, és vannak darabok, amiket nagyon szeretnék hordani, de egyszerűen nem állnak jól, és kész.

Vegyél magas sarkút, de előtte tanulj meg benne járni. Javaslom, hogy kezd először kicsi sarokkal, és aztán haladj az egyre magasabb felé. A fokozatosság elve, ugye?

Csinálj egy extra frizurát. Nem kell hozzá még a fodrász sem. A Pinterest tele van jobbnál jobb ötletekkel. Öt perccel többet szánsz rá és már nem a megszokott copf. Már fel is tűntél.

És még egyszer a lényeg: NE HORDJ SZAKADT FARMERT! Komolytalan, ízléstelen, gyerekes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

engedjétek hozzám

Ám a templom előtt a téren  Egy kis szökőkút működik, kérem!  Körbebiciklizős, vízbe pancsikolós,  Galambkergetős, rózsaszagolgatós.  Gyerek...