Végülis összeállt a napi Ritu-rituálé


Egy nap az alábbi időintervallumokból és teendőkből áll!

alvás, munkahely, sport, étkezés (vacsora), saját magam, Nikola, lakás


1. Az iskolában legkésőbb 16 óráig tartózkodom. Igyekszem minden teendőt, készülést, email olvasást, megbeszélnivalókat erre az időre szorítani. A kreatív munkát reggel végzem, a monotonabbakat pedig délután 15 után, mert addigra már nagyon fáradt vagyok. A dolgozatokat igyekszem még aznap kijavítani.

2. Igyekszem mindig 11-13 között ebédelni. Ha reggeliztem, lehet később, ha nem reggeliztem, akkor mindenképp hamarabb. Ha nem sikerül tartani ezt az időtartamot, akkor okvetlenül reggelizem, vagy bekapok valamit szünetben. (Szünetben bekapható kajáknak utánajárni, cikk később.)

3. Legkésőbb 16 órakor elindulok a munkahelyről, hogy 17-re hazaérjek. Kivétel, ha megbeszélés van, vagy program, ez maximum egyszer lehet két hét alatt átlagosan.

4. Megérkezéskor átöltözöm, 10 percet pihenek, átgondolom a napomat.

5. 18-ig sportolok valamit. Ez a legjobb idő a test használatára, amikor az agy már kifáradt. Amíg jó idő van, kimegyek futni. Ha rossz idő lesz, akkor beiratkozom a szemközti edzőterembe. Néha pingpongozok Nikolával. Ha már lesz délután jógaóra, akkor arra fogok járni. Egyszer-egyszer uszodába is elmegyek. Legrosszabb esetben sétálok egy órát, mert azt bármikor lehet. Táncolok shuffle-t vagy csak úgy. Öttől hatig!

6. Hattól előkészítem a vacsorát, és hétig vacsoraidő van. Nem beszélgetek vacsora közben. Idegesítő. Elmosogatok.

7. Hét és nyolc között még kaphatok egy órát a másnapi készülésre, ha nem sikerült mindent befejeznem.

8. Ha az iskolával nincs dolgom, akkor fél órát magamra szánok, fél órát pedig a lakásra.

9. A lakásban minden nap rendet teszek, igyekszem úgy nem lefeküdni, hogy maradt valami elől, vagy piszkos. Legalább öt percet szánok valamelyik rutinfeladat (mosás, felmosás, porszívózás, vasalás...) elvégzésére, minden nap.

10. Fél órát magamra szánok, gondolkozom, olvasok, híreket nézek, írok. Ha kell még elvégzem a napi analizációmat, nem a lefekvéskor akarom megoldani a nap összes problémáját.

11. Nyolc óra körül megyek tisztálkodni. Ezzel együtt elrakom az aznapi és kikészítem a holnapi ruhámat, annak minden kiegészítőjével. Nem akarom Nikolát zavarni reggel, és általában zombi üzemmódban amúgy sem vagyok valami kreatív. A táskámat összepakolom, a felesleges dolgokat elpakolom.

12. Nyugodtan ülök le filmet nézni, játszani. Két részt nézünk egy sorozatból, vagy egy filmet. Ehelyett beszélgethetünk, társasozhatunk. Ez az idő már nem alkalmas a test, legfeljebb az agy használatára. Másfél órát szánok erre.

13. 10-kor lefekszem. Ha másnap reggel első órám van, akkor szigorúan 10-kor.

14. És persze tisztában vagyok vele, hogy percre pontosan ez a napirend nem tartható, ezért flexibilisen kezelem. A délutáni projektek közül a héten minden nap az egyik hangsúlyosabb legyen, arra kicsivel több időt szánok, mint a kijelölt fél-egy óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

engedjétek hozzám

Ám a templom előtt a téren  Egy kis szökőkút működik, kérem!  Körbebiciklizős, vízbe pancsikolós,  Galambkergetős, rózsaszagolgatós.  Gyerek...