Annyi minden jó lenne...

Az ember tele van tárgyi vágyakkal, a nüansznyi különbség csak annyi, hogy van, aki meg tudja fizetni a vágyait van, aki nem.

pásztortáska, ami zizeg
a mezei zsálya
Magam részéről például régóta nagyon szeretnék egy hatalmas nagy antológiát tele növényekkel, hogy tudjam melyik virág micsoda, hogy néz ki, mikor nyílik, hogy amikor a természetben járok, ne úgy menjek el mellettük, hogy ja, ezt már láttam. Ez az aminek le lehet kicsit tépkedni a leveleit, és akkor zizeg.
Ez meg, amelyiknek ha leszeded a szirmát, mézíze van.
Ezt meg megnyomod és begubózódik. Ennél többet szeretnék.


Régi nagy vágyam egy fekete színű kötény, I love cooking felirattal, pirossal ráhímezve.

Egy nagyon jóminőségű extra fényképezőgép, olyan, amivel jól meg lehet ragadni a mélységet, hogy kiélhessem a művészet iránti késztetésemet.

Egy duda a biciklimre, amit hivatalosan kézi kürtnek neveznek, és nagggyon hangos. Csak azért, mert a kis nyivogó csengőmre senki nem áll félre, a magas C-n eldünnyögött Samo malo!-ra pedig még kevesebben.

Régóta szeretnék már egy fehér farmert, amiből nem lóg ki a fenekem.

Bérletet a Tátrába, jegyet a 2013-as zsidó nyári fesztivál Pár-Beszéd c. Dés László, Parti Nagy Lajos és Spiró György estjére, nyelvvizsga bizonyítványt horvátból, most éppen egy szakácskönyvet, amiből meg lehet tanulni a húsok különböző fajtáinak finom elkészítését, és kockás pizsamanadrágot, de azt csak én tudom, hogy milyet, egy aranyláncot fűzöld színű ékkővel, és hozzá két zöld színű fülbevalót, egy nagyon színes bölcsésztatyót, egy hosszú nyakbaakasztós színes ruhát.

Egy hegedűt, talán életem legnagyobb vágya. Helga, mint neked az a fekete piano.

Sok fűszertartót a leendő lakásomba, és egy vasalódeszkát. És egy hatalmas nagy, fehér színű, háromszög alakú polcot a rengeteg könyvemnek. Meg egy extrajó kávéfőzőt, ami habot is tud.

És az a legjobb az egészben, hogy ezeket még nem kaptam meg. És sokat nem is fogok talán soha. De tudok várni, és van mire vágyakoznom. Nem kapok meg mindent elsőre és ez jó, mert a várakozás miatt van neki értéke.
Sokan azt gondolják, akkor lesznek boldogok, ha mindent meg tudnak maguknak venni. Csak azt felejtik el, hogyha mindent megvesznek maguknak, akkor a többiek mit adjanak nekik ajándékba? Hiszen nincs szükségük semmire. És ezekből lesznek a sablon ajándékok: gyertya, bonbon, üveg bor, csésze, meg virág. Az utóbbi kicsit kivétel, főleg, ha nőkről van szó. De csak azért mert a virág él.

holtan fogtok összeesni :)


























Čovjek je pun sa željama. Nijansna razlika je samo da neki može to isplatiti neki ne.

S moje strane ja bih jako željela jednu veliku antologiju s biljkama da znam koji cvijet je koji, kako izgleda, kada cveta, kad hodam u prirodi, ne mimoidem, da to sam već vidjela par puta, ali pojma nemam što je to. To ti je koji kad malo deraš lišće, cimne, to ti je koji ima okus meda, to je koji se učauri kad pritisneš. Više želim od toga.

Davna je želja jedna pregača crnom bojom, s crvenom natpisom I love cooking, napleteno.

Jedan jako kvalitetan ekstra fotoaparat s kojim mogu slikati dubinu, da se mogu uživjeti želju do umjetnosti.

Truba za bicikl, koji se zove službeno ručna truba, i jaaaaaako je glasna. Jedino što nitko se ne  skloni u stranu na zvuku mog malog zvončića a još manje na visoko C mrmljani Samo malo!

Bijele traperice od kojih se ne vide moje guzice.

Zakup u Tatre, kartu na predavanju Pár-Beszéd gdje će predavati Dés László, Parti Nagy Lajos i Spiró György u sklopu židovskog ljetnog festivala 2013. Certifikat od hrvatskog jezika, sad jednu knjigu s receptima mesa, piđama s kockicama, ali to samo ja znam kakve, lančić sa zelenom draguljom i ušnicama, bojnu torbu filozofkinja i jednu dugačku suknju u višim bojama.

Violin, jedan od mog najvećih želja života. Helgo, kako tebi ovaj crni piano.

Puno mali kutiju za začine u moji budući stan i jedan odbor za peglanje, jednu veliku bijelu policu na obliku trokuta za moje knjige i jedan aparat za kuhanje kave koji može napraviti pjenu.

I to vam je najbolje da još ništa nisam dobila od tih. I možda nikad neću, ali mogu čekati i imam čeznju. Ne dobijem ništa na prvi, tako sve što dobijem ima svoju vrijednost. Puno misli da će biti sretan kad sve može kupiti za sebe.  Samo zaboravljaju da ovako nitko im ništa ne može darovati jer nemaju potrebe. I tako darujemo svijeće, bonbon, bocu vinu, čaše i buket. Zadnji je malo iznimka poglavito kad je o ženama je riječ. Ali samo zbog toga što cvijet živi.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

engedjétek hozzám

Ám a templom előtt a téren  Egy kis szökőkút működik, kérem!  Körbebiciklizős, vízbe pancsikolós,  Galambkergetős, rózsaszagolgatós.  Gyerek...