Élet a PCOS-sel, avagy minden szokás felett van döntési szabadságod

Igen, az ember meg tudja változtatni a szokásait. De senki nem mondta, hogy egyszerű. Senki nem mondta, hogy gyorsan megy. Senki nem mondta, hogy az eredmény azonnal jön. Pedig csak két összetevője van a dolognak:

1. Dönts! Nagyon határozottan, fejben! Ami igazán fontos, azért vagy hajlandó ilyen mélységű áldozatokat hozni. Tedd életed prioritásai között az első helyre. A szokások megváltoztatása sok szenvedéssel jár. Miért? Természeténél fogva. Azért mert ha könnyű lenne máshogy élned, akkor úgy élnél, nem pedig így, ahogy most élsz. Tehát, ha meg akarsz változtatni valamit, sok áldozatot kell majd hoznod érte, és az áldozat, meg a szenvedés, meg a lemondás sosem kellemes.

2. Kérj segítséget! Egyedül nem megy. Amíg te csak a fejedben döntesz el valamit, az vajmi kevés. Realizáld! Írd le. Mondd el sok embernek. Kérj szakmai segítséget! Kérj segítséget távoli emberektől, akik messziről, kívülről látnak téged, és nem befolyásolnak egyik vagy másik irányba. Plusz ez olyan, mint a tanár diák viszony, amiről ugyan sokat beszélnek, de soha nem fog megváltozni. A diák mindig meg akar majd felelni a tanárnak, a páciens az orvosának, a kliens a coach-nak, a beosztott a főnökének, a feleség a férjének... Így kényszeríted magad, hogy foglalkozz a változásoddal, és tovább csináld akkor is, amikor majd a lelkesedés alábbhagy.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

engedjétek hozzám

Ám a templom előtt a téren  Egy kis szökőkút működik, kérem!  Körbebiciklizős, vízbe pancsikolós,  Galambkergetős, rózsaszagolgatós.  Gyerek...