Három kategória, avagy ki hogyan alkalmazkodik

1. A farkas
Zárójelbe, a magányos farkas. Aki sehogy nem alkalmazkodik. Egyedül megy, megvalósítja a saját terveit, elképzeléseit. Nem alkalmazkodik, mert az sérti őt, inkább elmegy, és egyedül véghezviszi, amit kigondolt. Csak akkor vegyül csoportba, ha valamilyen nagy veszély közeleg. Olyankor összezárnak, mert ők is tudják, hogy egységben az erő, és olyankor is nagyon hatékonyak.

2. A birka
Akinek nem is igazán vannak saját ötletei, elképzelései, követi mások ötleteit. Muszáj hogy együtt legyen a többiekkel, és alkalmazkodjon, mert egymaga elveszne.

3. A pásztorkutya
Fontos neki a közösség, ezért mindent megtesz, hogy az embereket összehangolja, kibékítse, összeszedje. Ha valaki még hiányzik a csoportból számon tartja, nem hagy ott senkit, mindenkinek figyel az érzéseire.

4. Az alfahím
Nem alkalmazkodik, mindenki őhozzá alkalmazkodjon! Ő alkotja a játékszabályokat, ő osztja ki az utasításokat, és a többiek megalázkodva mennek utána. Bár sokszor nem értenek egyet vele, nem mernek szembeszegülni, vagy fellázadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

engedjétek hozzám

Ám a templom előtt a téren  Egy kis szökőkút működik, kérem!  Körbebiciklizős, vízbe pancsikolós,  Galambkergetős, rózsaszagolgatós.  Gyerek...