Rommmmmbolóóóó

Pünkösdi rózsák illatával az orromban fekszem és kelek. És a közben eltelt vajmi kevés négy zaklatott óra alatt mindenfélét összeálmodva ez tölt el örömmel egyedül. A szobámban kisebb, a lelkemben hatalmas atomkatasztrófa történt. Az evés és alvásigényem megszűnt. Legszívesebben egy lakatlan szigetre kívánnám magam, ahol nem tudok megbántani senkit. Félek, félek, félek. Bűnösnek érzem magam, és nem tudom mit rontottam el. Sírni tudnék. Istenem annyira szükségem van a csöndedre. Ne hagyj itt most engem, mert nagyon csapkodja a szél azt a bárkát...

Nagy szélvihar támadt, a hullámok a bárkába csaptak, úgyhogy az már-már megtelt. Ő a bárka végében egy vánkoson aludt. 38Felkeltették: "Mester - kérdezték -, nem törődöl vele, hogy elveszünk?" 39Erre fölkelt, parancsolt a szélnek, és utasította a tavat: "Csendesedj! Némulj el!" A szél elült, s nagy nyugalom lett. 40Ekkor hozzájuk fordult: "Miért féltek ennyire? Még mindig nincs bennetek hit?" 41Nagy félelem fogta el őket. "Ki ez - kérdezték egymástól -, hogy még a szél és a víz is engedelmeskedik neki?"
Már nem tudnék sírni, inkább zokogni. Minden önbecsülésem, és tartásom a porban hever. Alkalmatlan vagyok, mindenféle életre és kapcsolatra. Istenem, ne hagyj el! Ne hagyj el, ne hagyj el!

2 megjegyzés:

  1. Ceterum censeo: nem lenne jó egy meditációs lelkigyakorlat a nyáron? (Talán Dobogókőn még van hely, júl.4-14 között.)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Attila! De lehet, nagyon is. Csak a közitáborral ütközik. Ahol elvileg feladatom van. Meg Rómával is. De lehet, hogy át kellene programoznom.
    Meg más is van...

    Nagyon örülök, hogy írtál. :)

    VálaszTörlés

engedjétek hozzám

Ám a templom előtt a téren  Egy kis szökőkút működik, kérem!  Körbebiciklizős, vízbe pancsikolós,  Galambkergetős, rózsaszagolgatós.  Gyerek...